04 Mart 2010

gerekli bir açıklama

Eylül 2006 dan beri AcemiAşçı'da birlikteyiz.

Bu sürede burada kendi adıma çok anlamlı paylaşımlar yaşadım. Beyaz ekranın arkasındaki kimliklerinizi tanıyabilmeyi çok arzu ettiğim zamanlar oldu, bazılarınızla tanışma mutluluğuna da eriştim. Yorumlarınızla çoğu zaman yüreğim doldu doldu taştı.
Elbette beğenenler de oldu, beğenmeyenlerde; sevenler de oldu sevmeyenler de. Herkes düşüncesini özgürce ama saygıyla paylaştı. Bu yüzden de  AcemiAşçı'da herkes yorumlarını sınırlama olmadan yazdı.
Ta ki bu güne kadar...

Üzülerek söylüyorum ki, buradaki yorumlarınız bundan böyle onaydan geçirilecek.  Bir süredir sayfamda kendini tatmin etmek isteyen bir şovmen; bana, eşime, kızıma, aileme ve kişiliğime hakaretler içeren yorumlar yazmakta.
Kendisinehiç cevap yazmadım. Hukuksal yolların dışında hiç bir şekilde muattap da olmayacağım. Ancak işin boyutu farklılaştı ve bu kişi yorumlar aracılığıyla sizleri de rahatsız etmeye, sataşmaya başladı.
Buna izin vermem mümkün değil. Bu yüzden bütün yorumlar ne yazık ki onaydan geçecek; bu da biraz geç yayınlanmalarına neden olacak, anlayışla karşılamanızı rica ediyorum.
Ayrıca bu kişinin saldırılarını muattap almamanızı, ona cevap yazmamanızı da rica ediyorum sizlerden. Sosyalleşme çabalarını tatmin edeceği pek çok forum mevcut, oralarda dilediğince boy gösterebilir.

Bu kişiye de tek ve son sözüm olacak:
Uzak bir ülkede yaşıyor olman, adını gizliyor olman sanma ki hukukun sana ulaşmasına engel. IP numaran ve adresin tespit edildi. Yaşadığın ülke ile Türkiye arasında bilişim suçları protokolu mevcut ve yazdığın yorumlarda hakaret unsuru var.
Bu sayfanın okuyucularından, benden ve eşimden özür dilemeyi düşünürsen, suç duyurusunda bulunmayacağım.
Aksi taktirde avukatım, dilekçem hazır.

18 yorum:

Öykücü dedi ki...

Çok etkili bir yazı olmuş.Ben hiç farketmemiştim böyle birini.Sadece aşağıdaki yazıdaki bir yorum dikkatimi çekmişti.Yorumları da okuyorum halbuki.

Umarım sorun en kısa sürede çözülür.Bu gibi insanlara da ders olur.

Sevgiler..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

:(((((
AH CANIM YA. !
ne diyebilirim ki ?
en yapmaz dediğim-İZ kişi-ler BİLE YAPTIKTAN SONRA.....
Marifetleri DİKKATLİ BLOG OKUYUSU olmak '' nede olsa.
HAKKINI ARA. DERSİNİ VER EZBER ETSİN.
Lütfen fazlada canını sıkma. Hayatın içinde çok ehemmiyetli kalıcı dostluklar- güzellikler var.
BİZler gibi mesela :)))
sana huzur dolu sevgiler yolluyorum tatşı ŞEFim.

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili İpek, yazını okudum ve çok üzüldüm Neden bu yollara başvururlar anlamıyorum ellerine ne geçiyor ki.. Neyse kendini üzme bence de gerekirse hukuksal yollarla gerekeni yaparsın.. bizler seni ve aileni zaten tanıyoruz .o kişinin yazdıklarıylariyle kimse etki altında kalacak değil.. Maalesef bazıları huzur bozucu olmayı meslek ediniyor.. Ailenle birlikte mutluluk ve huzur, güneş ışınlarını yaydığı kuvvette olsun. sevgiler canım..

Adsız dedi ki...

sevgili ipek..sevilay ben..sen .benim ilk açtığım sayfalardan birisin ..felsefe ve mutfak sever torun sahibi ama (genç)bi hatunum ankaradayım senin samimiyetini,paylaşımını minik mucizeni seviyorum .önce sana bi bakarım ne yapmış diye sonra listeye geçerim ..inan bu böyle..ehhh evdeyim de...kitaplarım, net,müzik ,resim keyif anları bu yaşlar...hele minicik bi kız bebekle hayat daha güzel...niye mi bunları yazmak gereğini duydum..canım...bazı kişiler seni üzebilir ..lütfen izin verme...herkes kendinden sorumludur .her ne yazıyorsa knedini ifade ediyordur..küçük beyinler basit işlerle uğraşır kimdir ne yazmıştır bilmem amaaaa boşşşver hayat öyle güzel ki..hiç bi şey senin ağzının tadını bozmasın ..sağlıkla,umutla,hep neşeyle,sevgiyle kal...bitaneciğin ve sevdiklerinle hep mutlu kal.....

elif ada dedi ki...

Sevgili İpek,
Çok üzüldüm sırf sen üzüldüğün için. Çünkü kendi adıma senden çok şey öğrendim. Dürüstçe konuşmak gerekirse Ada için bir blog açma ilhamını da sevgili Mimi'nin sayfasından aldım. Biliyorum çok kırıcı ama ne olur pes etme. Bizi senden, sizden mahrum bırakma. Seni özleyenler, biraz uzun süre ara verdiğinde merak edenler olduğunu unutma. Mimi'yi (izninle Mimi diyorum) ve Laby'i öpüyoruz kocaman. Her sey gonlunce olsun.
Umur & Ada

sibel dedi ki...

Bircok blogda ayni aciklamayi gorurdum de sizin blogunuza boyle yorumlar birakilmasina cok sasirdim... Bu kadar sakin, bu kadar az kisisel olan ve kimseye bulasmayan bir yemek bloguna kim, niye boyle seyler yazsin! Gercekten inanilmaz. Ben ne zaman yapacak yemek bulamasam, canim guzel birseyler cekse ilk baktigim adres... boyle insanlar yuzunden sakin yazmayi birakmayin olur mu?
sevgilerimle,
sibel

Adsız dedi ki...

Iste sebep oldugum sey bu. Sana prim yaptirdim.
Daha fazla pirim yapmani onlemek icin sana ve cevrene asla ve asla hakaret etmedigim halde, ozur diliyorum. :)

Özlem dedi ki...

İpek'cim, doğrusunu yapıyorsun, bu gibi kişiliklere ancak anladıkları dilden konuşmak lazım.

Sevgiler

inci dedi ki...

İpeğimiz...Acemiaşçı'ya ilk kez giren birinin -hele ki her bir tarifine yapılmış yorumları okuduktan sonra, bugüne kadar filtre kullanmamana inanması çok güç...Tesadüfen o çirkin yorumları görmesem ben bile filtre kullanmadığına inanmazdım. O kadar zarif yazılmış, o kadar pırıl pırıl, içten, sıcak, sevgi dolu yorumu değil filitrelemek; toplasan bir araya getirmek mümkün değil.O yorum sahiplerinin hepsi senin sevincinle sevinen, senin kederinle üzülen, heyecanınla coşku dolan ve daha önemlisi O MÜTHİŞ TARİFLERİNLE DOYAN insanlar...Dört sene boyunca bunca güzelliğin paylaşıldığı ve çoğaldığı bir blogda bir tane kara lekenin izi nedir ki...Senin sabrinla, olgunluğunla, soğuk kanlılığınla, burada yanında olanların sevgisiyle siliniiiip gidecek.Sadece 2-3 tanesini gördüğüm o çirkin yorumlara ben sabır gösteremeyip cevap yetiştirmeye debelenirken, senin metanetle direnip cevap vermeyişini hayranlıkla izledim.
Umarım herkes layığını bulur ve blog bu pislikten biran önce arınıp en güzel paylaşımlarla,pırıl pırıl yoluna keyifle devam eder.
Seni, blogunu, ve burda sıcacık yorumlarıyla senin yanında olan herkesi ben çok seviyorum!
Sevgiler...güzellikler!İNCİ

Unknown dedi ki...

Sevgili Ipek, yorumları denetlemek en dogrusu. Lutfen canını sıkmamaya calis, kendine iyi bak, sevgilerimle. Nezaket www.acikbufe.biz

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ipekciğim,
sayfan, evladın, tariflerin adın kadar öylesine ipek gibi,
blog açmama sebep en güzel sayfalardan biriydin vakti zamanında.
senin sen olmandan çok keyif alıyor, yola devamını sevgiyle bekliyorum.

Müge Hüner dedi ki...

İpekçiğim;
Sayfanı büyük bir keyifle takip ettiğimi zaten biliyorsun, bunu söylememe gerek yok. :)
Gerek fotoğrafların stylingi ile gerekse farklı ve zor tariflerin ile, sen bu işi gerçekten hakkıyla yapan bir blog yazarısın.

Söz ettiğin tarzda can sıkıcı yorumlar çok nadir de olsa bana da oluyor.

Bu kişiler internet ortamında forumlar yada bloglar aracılığı ile sosyalleşmeye çalışan zavallıcıklar aslında, acıyorum ben onlara inan.

Hatta sadece yorumcu değil, bu tarz ufak oyunlar ile bloguna rant sağlamaya çalışan, blogcular bile var ne yazıkki.

Bana da geçenlerde; "yaşın olmuş kırk, çocuğun yok daha" şeklinde iğrenç ! bir yorum geldi.
Yemeklere ya da sofralara yapılan bir eleştiri olsa kabulüm ama bu şekil, çok insanlık dışı ve haince.

Biz; bilgi teknolojileri üzerine çalışan, özel ve kamu kuruluşlarına network sistemleri kuran bir firmayız.

Dolayısı ile bu yorumu yazan kişinin, (ip numarasını değiştirmiş dahi olsa) kimliğini bulmamız beş dakikamızı aldı.
Bu zavallı insanlar yoruma adını yazmayınca ya da yazısında link vermeyince yakalanmayacaklarını ya da mahkemeye veren kişinin elinde doğru dürüst bir delil olmayacağını sanıyorlar.
Ben şimdilik beklemedeyim ama haince yorumlarına ve yazılarına devam ederse, bende senin gibi yasal yollara başvurarak bu kişiyi; DUT yemiş bülbüle çevirmeyi düşünüyorum…

Bekleme nedenim biraz da bu insanların yüzsüzlüğü, çünkü böyle bir hareket bile onların yüzünün kızarmasını sağlamıyor inan, sadece istedikleri sosyalleşmeyi ve reklamı sağlamış oluyoruz.

Yaptığının sonuna kadar arkasında olduğumu ve çok haklı olduğunu düşündüğümü, bilmeni isterim ama nacizane canını sıkma ve biraz da "meyve veren ağaç taşlanır" diye düşün derim.

Sevgilerimi gönderiyorum canım.

Adsız dedi ki...

Sevgili İpek,
Yaşadığın tatsız duruma çok üzüldüm. Can sıkıcı şeyler bunlar, umarım son bulur, sen de keyifle yazmaya devam edersin.
Sevgilerimle...

ipek dedi ki...

Sevgili arkadaşlarım,

Herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Ben bu tatsız durumu arkamda bırakıp ileriye bakıyor, yoluma devam ediyorum. Tarzım aynı, hayata bakışım aynı, saygısızlığa, seviyesizliğe taviz vermez kararlılığım aynı...
Bu sayfaya dört yıldır verdiğim sevgi ve emeğin değeri benim için ölçülemeycek kadar büyük.
Vazgeçmek mi? Aklımdan bile geçmedi:) Hem ne için?

Tam tersi; ne çok yeni proje var kafamda bilseniz:))

SEVGİYLE...

sema dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Kerem dedi ki...

Sevgili İpek,
İnsanların hırslarını bu şekilde görünce bazen gerçekten korkuyorum.
Sonuçta sen sadece güzel bilgileri paylaşmak üzere burayı kurdun ve arzu eden gelip bakar, arzu eden sohbete de katılır.
Ancak bunun ötesinde bir hareket ne yazık ki psikolojik problemlere işaret ediyor. Baksana adsız olarak yine yazmış.
Denetleme konusunda belki yorulacaksın ama en azından temiz bir ortam olacağını bileceğiz.

Moderatörlük konusunda artık işim olmadığı için yardımcı olabilirim.
Sevgiyle,
Meriç

ipek dedi ki...

Meriç desteğin için teşekkürler. Geçti gitti, tecrübeler hanesine yazıldı:)
Yardım talebin için ayrıca teşekkür ederim, çok naziksin. içinden çıkamayacağım bir hal alırsa destek rica edeceğim.

sevgiyle

Yelish dedi ki...

Simdi LEYLAK DALI'nin blogunda su somon sarmalari gordum geldim blogunuza , bayildim ne guzel seyler var , ekledim hemen kendimi izleyicilere.Sonra bakinirken bu post'u gordum.
Annemede (Filizin Mutfagi )geldi bir kac kere u tarz yorumlar .Ruhsal durumu bozuk insanlarla doldu ortalik , haliyle bloglarada yansiyor bu.

Gecenlerde brunch menulerine bakarken birpost gordum , hayran kaldim Neler hazirlamislar anlatamam , otel kahvaltisi gibi.Vay beee , helal olsun ! dedim icimden ,sonra yorumlari okuyunca daha cok sok oldum .O kadar emek edilen sofraya neisraf kalmis , ne gorgusuzluk anlatamam.

Bilmem anlatabildim mi ??

Ellerinize saglik , emeginizede