11 Ekim 2010

3y-10


1. Patlıcan kurutmayı deniyorum. Evet biliyorum zamanını kaçırdım aslında. O kavurucu Temmuz-Ağustos sıcaklarında bunu akıl edemediğime pişmanım. Yine de kah fırın, kah güneş; Yeni bir deneyim!

2. Geçen akşam Hakan bu zeytinlerle geldi eve: Taze zeytin. İnanılır gibi değiller, böyle bir lezzet daha önce tatmadım.
Kırılmadan,çizilmeden, sadece az tuzlu suda bekletilerek acısı alınmış, yumuşamış ve lezzetlenmiş zeytinler. Muhteşemler! Adını hep duyduğum ama henüz gidemediğim Firik Antakya Pazarı'ndan..
Yeni bir lezzet!

3. Dikiş öğrenmek istiyorum:)
Düğmeden başka şey dikemem. Onu da çok iyi becerdiğimi sanmıyorum. Ama dikebilmeye çok özeniyorum. En azından Mimi'ye yaptığım tasarımları, hayata geçirebilmeyi istiyorum. Bu yüzden de kursa yazıldım. Haftaya başlıyor...
Yeni bir beceri:)

Yenileri bol, iyi bir hafta dilerim..

16 yorum:

Modavesaire dedi ki...

gülümseyerek okudum yazınızı :))
ben antakyada çocukkene (5 yaşında ) 2 yıl kalldım ve ardından bi ömür oranın zeytininin tadında bi zeytin bulamadım ve herkese o zeytinin kokusunu anlattım bi ömür. Taa ki eşimle tanışıp evlenene kadar. eşim kekova lı ( antalya demre ilçesine bağlı bi köy, koruma altında 20 yıldır.) . orada da zeytinler çok güzel ama antakya daha farklı.. oranın yemeklerinin kokusunu da halaa hatırlıyorum. en kısa zamanda gideceğiz antakyaya, Harbiye ' yee..yemeklerinde yiicez :)
benm blogda da belki işinize yarar bilgiler, fikirler olabilir dikiş ile ilgili.
nerede kursa başladınız, tam olarak ne ile ilgili ? çizim, modelistlik, vs ??
ben çorumdayım ve belediyenin kurslarına katılamıyorum çünkü herkes dikş biliyo orda ve ders işlenmiyo, hoca dikiş dikenlerin başında duruyor, zaten gelenler de dikiş makinası evinde olmayıp kurstakini kullanıyorlar..
öylle işte ( ne çok yazdım :)
sevgiler kendinize iyi bakın ..

Defne Soysal dedi ki...

Yine,yeniden içinizdeki hayat sevincinizi bana kadar ulaştırdınız.Ne iyi etmişsiniz dikiş kursu harika fikir.Annem çapa kız enstitüsünden ve harika dikiş dikerdi.Bana da ara ara patron çıkarmayı, teğer almayı gösterirdi.Ama tam anlamıyla dikiş dikmeyi öğrenemedimçBundan hep üzüntü duyarım ve şimdilerde ne gözleri ne elleri müsait olmadığı için annemden de öğrenemeyeceğim.Ama ne yapıp yapıp ben de bir kursa gitmeliyim

A-H dedi ki...

patlican kurutmak cok iyi fikirmis nasil yapiliyor biraz aciklarmisiniz?
yani direk yikayip soyup gunese mi birakiyorsunuz yoksa herhangi bir islem yapiyormusunuz kurutmaya koymadan? bende bir denemek istiyorum :)

ebru dedi ki...

Yeni başlayacağınız kursta size şimdiden başarılar :)

Adsız dedi ki...

Merhabalar, ben de hangi kursa yazildiginizi merak ediyorum. Birkaç sene once Ankara'da belediyenin kursuna gitmistim ama hiç iyi degildi.

Bugday Tanesi dedi ki...

Umarım dikimlerini de bizimle paylaşacağın günleri görürüz.
Sevgiler...

neslihan dedi ki...

Sizi okurken yüzüm gülüyor Deneyimlerinizi, tariflerinizi o kadar içten yazıyorsunuz ki ...Mimi çok şanslı ,kurstaki hünerlerinizide merakla bekliyeceğim
sevgiler

cece dedi ki...

başarılar dilerim.


ben de ankarada dikiş kursu aramaktayım sizin yazıldıgınız kurs neresidir bilgi verir misiniz rica etsem

dikiş makinam öyleceee yatıyor bense sabırsız ağzım sulana sulana bakıyorum ona :D

ipek dedi ki...

Burcu,
Antakya pek çok yönüyle gidilmesi, gereken bir yer. Ben henüz gidemesem de, hayranlığım baki..
Zeytinyağının eşsiz aroması diğer yağlarla kıyaslanamaz. zengin mutfak kültürü de öyle.
Sayfanızı izledim, çok sevdim. başarılar..

Defne,
Sen de yazdıklarınla aynı duyguları bana yaşattın:) çok teşekkür ederim.. Dikiş resim yapmak gibi- çok rahatlatıcı bir şeymiş gibi görünüyor bana.. bakalım deneyeceğiz..Anneciğine hürmetlerimle..

A-H
patlıcanları alacalı soyup, ufak doğrayıp, tuzlu suda 1 saat beklettim. Sularını elimle sıkarak bez üzerine yaydım. normalde güneşe konulmöası gerekirken, Ekim ayında olduğumuzu fark edip, fırında 60 C de bir kaç saat fırınladım.

Ebru teşekkürler,

Adsız,
ben Çankaya belediyesinin kurslarına başvurdum. umarım bu seferki iyidir:(
gerçi büyük beklentim yok, temel öğrenebilmek yeterli benim için.

Bugday tanesi,
:) ben de aynı heyecan içindeyim..

Neslihan:) çok teşekkür ederim..
Tıpkı Defne'ye yazdığım gibi: sizlerin bu içten-güzel yorumları da beni aynı şekilde gülümsetiyor,. iyi ki varsınız.

CeCe,
ben henüz bir makine almadım.. dikişi becerebilirsem ona da niyetliyim. Todam kurslarına katılıyorum; haftaya başlayacağı için henüz fikir sahibi değilim.

Herkese sevgiyle...

Berceste dedi ki...

Dikis super haber :) Bu konuda da varsin artik yasasin... Ama kalip cikartmayi da ogrenmek gerek. Ben de onun kursuna yazilsam pek iyi olacak!

Defne dedi ki...

Sesini duymanın bile bana çoook iyi geldiği güzel kadın, dikiş maceralarını merakla bekliyorum. Heyecanlandım sahiden ben bu başlangıç için.

Not: Bu postunu yeni farkettim de :).

Nur dedi ki...

İpek Hanım merhabalar, sizi severek takip ediyorum. Dikiş kursuna katılmanız da epey ilgimi çekti, yaratıcılığınızla teknik bilgi birleşince ortaya güzel şeyler çıkacaktır eminim. Benim de hevesim var uzun süredir ama iş güç nedeniyle erteliyorum bir de hemen makine alıp kendi kendime öğrenmeye çalışmamalıyım diyorum:) Uzun süredir kurs araştırma işini erteledim. Şimdi en azından sizin sayenizde bir kurstan haberim olsu. TODAM kursu başlayalı sanırım 2 hafta oldu, izlenimleriniz nelerdir? Kursta umduğunuzu bulabildiz mi? Bir de hangi TODAM? Sanırım bir tek YILDIZ'daki şubede Dikiş kursu var internetten öğrenebildiğim kadarıyla. Bir kurs takvimi de yayınlanmamış, hafta içi- hafta sonu gibi. TODAM merkezleri aramaya başlamadan önce sizin görüşlerinizi merak ettim, ona göre hareket edeceğim. Artık bu tarz meraklarımın hayatımda yer alıp almayacağını öğrenmek için yapılması gerekenleri ertelemeyi bırakmalıyım:) Yorumlarınızı yazarsanız çok memmun olurum.

Şimdiden teşekkürler:)

acemi aşçı dedi ki...

Dilek,
kurs meslek edindirme kapsamında verildiği ve sertifikalı olduğu için; kalıp, ütü, sanayi tipi makinede dikiş, overlok vb tamamını kapsıyor.
Keyifli

Defnecik,
yakında bir de acemiTerzi blogu açarım artık:)))

Nur,
Biraz önce geldim kurstan. Ben evde hobby için dikiş öğrenme niyetiyle başladım ama iş ciddi. Öğretmen gerçekten çok iyi; açıkcası kursta umduğumdan fazlasını buldum. Bir tek Yıldız todam da. var ve ne yazık ki sadece hafta içi. haftada iki gün salı-perşembe 9-16.00 arası.
Bu kurslara katılma şansınız yoksa da,(eğer almayı düşünüyorsanız) Singer,dikiş makinesi alınca 1 hafta kullanım kursu veriyormuş. ama kalıp vs öğrettiklerini tahmin etmiyorum.

sevgiyle...

Nur dedi ki...

Bilgiler için çok teşekkür ediyorum İpek Hanım:)

Adsız dedi ki...

dikiş kursu ile ilgili olarak şunu söyleyebilirim, ankara olgunlaşma enstitüsü de her yıl dikiş kursları açıyor. gerçi kayıt tarihleri geçti kayıtlar ekim ayında yapılıyor. ikinci dönemde tekrar sınıf açılır mı bilmiyorum. ben bir süre devam etmiştim memnun da kaldım. tavsiye ederim.

Esin

Tarifkolik / Öznur dedi ki...

Merhaba aslında size mail atmak istemiştim ama bir türlü mailinizi bulamadım :) Ben Öznur öncelikle sitenizi çok beğendim ve takibe alacağım. Bende yeni bir yemek sitesi açtım, bakıp yorum yazmak isterseniz sevinirim. Sevgilerimle..