25 Ekim 2010

3y-12


  1. Mahpeyker
  2. Ekav sanat televizyonu
  3. Open office
1. Mahpeyker (Kösem Sultan),
Konu olarak sıradışı olmamakla birlikte, dekor, kostüm ve plato açısından oldukça doyurucu ve sıkılmadan izlenecek bir film.
Osmanlı Sarayı film yapımcıları için oldukça fazla malzeme barındıran bir konu bence. Bu film de başarıyla işlenmiş bir örneği; kurgusunu biraz zayıf bulsam da güçlü ve zengin görselliği nedeniyle keyifle izledim.

2. Ekav Sanat Televizyonu
Ekav (Eğitim Kültür ve Araştırma Vakfı') tarafından hayata geçirilen Türkiyenin ilk online sanat televizyonu.
Vakıf başkanı İnci Aksoy, bu portalın kuruluş amacını;
"Vakfımızın sloganı, 'sanat geliştirir, sanat iyileştirir, sanat birleştirir.' Türkiye'nin bu üç olguya ihtiyacı var. Ben EKAV Art TV'yle sanatı her kesime bir tıkla ulaştırmak istiyorum."
sözleriyle özetliyor.
Bu portal benim yeni keyif yerim. Sanattan zevk alanlara öneririm. Sergiler, gösterimler, müzeler; hepsi bir tıkla karşınızda.

3. Open Office
Bu harika programdan çok sevdiğim bir blog sayesinde haberim oldu. Hemen indirdim ve kullanmaya başladım. Sonradan öğrendiğime göre Open Office, dünyanın en popüler özgür ofis yazılımıymış. Yani tamamen ücretsiz. Microsoft office den hiç bir eksiği yok; üstelik lisans ücreti ödemeyişiniz de cabası... Şu aralar ofis programı arayışında olduğumdan, bana çok iyi geldi; teşekkürler Ankara Maphusu:)

İyi haftalar..

3 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Ekavart TV'yi öğrendiğim iyi oldu, sağolun. Belki biliyorsunuzdur ama ben de size bir duyuru yapayım. Bgünden itibaren Cermodern'de Ziraat Bankası resim koleksiyonu sergilenmeye başlayacak. Ben ilk fırsatta soluğu orada alacağım, sizin de ilginizi çekeceğini düşünüyorum. Sevgiler...

Gülcan dedi ki...

anlattıklarnıza göere çok güzel kanal olmalı ama ben pc den indirme yapmayı daha bilmiyorum. öğrenmem lazım.sevgiler.

Berceste dedi ki...

Askolsun Ipek, Open Office yillardir var. Bizim ailenin programcisi Microsoft'tan neredeyse nefret eder. Her zaman, her yerde Linux, Firefox ve Open Office kullanir :) Ama Linux'un da binbir cesidi oldugunu unutmamak gerek! Sana uyani bulman lazim. Hepsi herseyi desteklemiyor.